Dostupni linkovi

Stranka Nebojše Zelenovića izlazi na izbore u Šapcu


Nebojša Zelenović
Nebojša Zelenović

Gradonačelnik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju (ZZS), Nebojša Zelenović doneo je odluku da izađene na lokalne izbore u tom gradu i pored odluke Saveza za Srbiju (SzS) da se izbori bojkotuju na svim nivoima. Zelenović je naglasio da će ZZS učestvovati samo na lokalnim, a da će bojkotovati pokrajinske i republičke izbore.

“Za ovu odluku imamo punu podršku naših saboraca i saveznika, sa kojima smo i na prošlim izborima, učestvujući na jednoj zajedničkoj listi, dali mogućnost našim građanima da odbranimo normalan život u našem gradu”, rekao je Zelenović.

Odluku o izlasku naizbore doneo je Glavni odbor ZZS, a kako je Zelenović rekao na konferenciji za medije, potpredsednik stranke Srđan Srećković glasao je protiv učestvovanja na izborima i odmah posle odluke GO istupio je iz stranke.

SzS: Zelenović se diskvalifikovao iz Saveza

Savez za Srbiju, u kojem je i Zelenovićeva stranka, je saopštio u nedelju da je na ovaj način ZZS sam sebe diskvalifikovao iz daljeg rada Saveza za Srbiju i srpske opozicije koja bojkotuje izbore.

"Savez za Srbiju nastavlja sa kampanjom bojkota lažnih izbora u celoj Srbiji i kao do sada pozivamo građane da nam se priključe u cilju stvaranja uslova za normalan život, za šta su slobodni izbori osnovna pretpostavka, navodi se u saopštenju SzS-a.

SzS se u septembru 2019. godine izjasnio za bojkot izbora na svim nivoima, pošto, kako su naveli, trenutno ne postoje elementarni uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora.

Predsednik pokreta Dveri, koji je deo SzS, Boško Obradović, izjavio je ranije da Nebojša Zelenović ne može ostati u Savezu, ukoliko izađe na lokalne izbore u Šapcu.

“SzS ima zajednički stav: ko želi da izađe na Vučićeve lažne izbore, od republičkog, preko pokrajinskog, do lokalnog nivoa, ima na to pravo, ali naravno ne u okviru SzS i ne može biti deo jedinstvene srpske opozicije koja bojkotuje izbore na svim nivoima”, rekao je Obradović 12. februara.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biće održani 26. aprila.

XS
SM
MD
LG