Dostupni linkovi

Ministarstvo: Prvi deo ruskog sistema 'Pancir' stigao u Srbiju


Pancir S1
Pancir S1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio je da je na batajnički aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" 22. februara iz Rusije dopremljen prvi deo sistema protivvazdušne odbrane (PVO) "Pancir S1".

Vulin je ocenio da nabavkom defanzivnog naoružanja, "jedinog takvog u regionu", Srbija nastavlja sa jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja.

"Na ovaj način dodatno se snaži naša sposobnost da budemo i ostanemo vojno neutralni, što je temeljno bezbednosno opredeljenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, naše Vlade i Skupštine", naveo je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Agencija Beta javlja, pozivajući se na Sputnjik, da je transportni avion s prva dva od šest sistema protivvazdušne odbrane "Pancir S1" koje je Srbija naručila od Rusije, sleteo je nešto pre 14 časova na batajnički aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

Sporazum o nabavci baterije sistema "Pancir" Srbija i Rusija zaključile su 2019. godine.

Artiljerijsko-raketni sistem za protivvazduhoplovna dejstva "Pancir S1" namenjen je za protiv-vazdušnu odbranu objekata od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora, kao i za zaštitu PVO jedinica i drugih sredstava ratne tehnike.

Poleteli ruski MIG-ovi
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

XS
SM
MD
LG