Dostupni linkovi

U Banjaluci ozvaničena politička organizacija 'Pokret Pravde'


Banjaluka, 22. februara
Banjaluka, 22. februara

U Banjaluci je na ušću Crkvene u Vrbas simbolično ozvaničena politička organizacija „Pokret Pravde“ koju su osnovali aktivisti grupe Pravda za Davida. Članovi Pokreta simbolično su se obratili javnosti na mjestu gdje je 24. marta 2018. godine pronađeno tijelo mladića Davida Dragičevića, čija smrt ni do danas nije razriješena.

„Zbog čega smo mi ovo sve otpočeli? Između ostalog i zbog sutrašnjeg dana. Sutra je tačno 700 dana otkako smo se prvi put okupili na Trgu Krajine, da tražimo istinu i pravdu za Davida, 700 dana je prošlo, mi to nismo dobili.

Ono što je bitno da istaknemo sa ovog mjesta, jeste da se borba nastavlja, da se borba vodi kroz tri fronta, to je normalna grupa, to je udruženje građana koje smo nedavno registrovali 'Put pravde' i na kraju kao politička organizacija Pokret Pravde. Želimo da našu beskompromisnu borbu koju vodimo dvije godine, politički artikulišemo, pošto je ovdje očigledno da se, nažalost, ništa bez politike ne može riješiti“, poručio je Ozren Perduv ispred Pokreta Pravde.

Perduv je istakao da će politika Pokreta Pravde biti "bez trulih kompromisa, politikanstva, populizma i demagogije“ iz koje, kako ističu građani neće bježati glavom bez obzira.

XS
SM
MD
LG