Dostupni linkovi

Dodik: RS neće dozvoliti razgradnju


Milorad Dodik
Milorad Dodik

Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da će prijedlog zakona o Ustavnom sudu BIH narednih dana biti razmatran na sastancima sa svim strankama zastupljenim u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Željka Cvijanović, potpredsednica stranke, zadužena je da izvrši koordinaciju sa strankama iz entiteta RS-a, a Nebojša Radmanović i Nikola Špirić sa strankama iz entiteta FBiH.

Dodik je, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci, rekao da su istovremeno parlamentarci iz SNSD-a zaduženi da Nacrt zakona o Ustavnom sudu BiH upute u parlamentarnu proceduru po redovnom postupku, čime će se omogućiti i šira rasprava.

Lider SNSD Milorad Dodik je ocijenio da je ovo jedan od najtežih trenutaka nakon Dejtona za RS, kazavši da Izvršni komitet SNSD-a ostaje snažno pri podršci odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Optužujući međunarodnu zajednicu u BiH za trenutno stanje u zemlji Dodik je naveo da su stranci nametali brojne odluke, uz poruku da je primarni cilj Zakona o Ustavnom sudu BIH da iz njega odu stranci.

Lider SNSD je kazao i to da su u prijedlogu Zakona o Ustavnom sudu predložena rješenja koja mogu da okupe sve političke parlamentarne strane u BiH, te da svi mogu da amandmanima djeluju na prijedlog.

XS
SM
MD
LG