Dostupni linkovi

Grenel negira da SAD podržava plan o razmjeni teritorija


Ričard Grenel
Ričard Grenel

Specijalni izaslanik predsjednika Sjedinjenih Država za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel (Richard Grenell) negirao je 19. februara da je plan o razmjeni teritorija i dalje popularan u američkim krugovima.

"Lažna vijest", naveo je Grenel na Tviteru reagujući na objavu portala EU Observer da je "plan o razmjeni teritorija između Srbije i Kosova i dalje popularan u američkim krugovima, dok specijalni izaslanik Ričard Grenel i dalje promoviše ideju o 'brzom dogovoru' o priznanju".

"Niste me zvali ni kontaktirali da me pitate. Ja sam za ono oko čega se saglase dvije strane - fokusiran sam na ekonomski razvoje, a ne na politiku", napisao je američki diplomata.

Pod naslovom "SAD i dalje otvorene za plan o razmjeni teritorija između Kosova i Srbije" portal EU Observer je 18. februara objavio intervju sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom (Matthew) navodeći da on nije isključio mogućnost razmjene teritorija između Srbije i Kosova.

"Na stranama je da odrede parametre dijaloga. Ono što mi podržavamo je da strane nađu način da se vrate za pregovarački sto, da stave na pregovarački sto sva važna pitanja i da nađu put ka normalizaciji odnosa. Voljeli bismo da vidimo uzajamno priznanje Srbije i Kosova kao ishod tog procesa", rekao je Palmer za briselski portal na pitanje o planu razmjene teritorija.

XS
SM
MD
LG