Dostupni linkovi

Kina odlaže važne događaje zbog koronavirusa


Kina je saopštila da razmišlja da odloži godišnje zasedanje Svekineskog narodnog kongresa u martu, što je najveći politički skup godini, a vojska je poslala više stotina medicinskih radnika u grad Vuhan koji je najteže pogođen koronavirusom.

Još 1.200 lekara i medicinskih sestara pripadnika kineske vojske stigli su jutros u Vuhan koji je najteže pogođen koronavirusom, prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

Stalni odbor Svekineskog narodnog kongresa sastaće se 24. februara kako bi raspravljao o odlaganju sednice koja treba da počne 5. marta, prenosi Sinhua.

Konstatovano je da je trećina od 3.000 delegata koji su na pokrajinskom i opštinskom nivou na važnim rukovodećim pozicijama, angažovano na liniji fronta u borbi protiv epidemije.

Zdravstvene vlasti prijavile su 2.048 novih slučajeva zaraze, od kojih je 1.933 u provinciji Hubeji iz koje je epidemija i krenula, kao i 105 smrtnih slučajeva.

Još 10.844 ljudi se oporavilo od COVID-19, bolesti koja je izazvana novim koronavirusom i otpušteno je iz bolnica.

Broj smrtnih slučajeva je sada 1.770.

Zbog straha da će se virus i dalje širiti, Kinezi i stanovnici obližnjih zemalja stvaraju zalihe od maski i drugih ličnih zaštitnih sredstava do instant rezanaca, ulja za kuvanje i toaletnog papira.

XS
SM
MD
LG