Dostupni linkovi

Naše priče sedmice


Sastanak premijera Crne Gore Duška Markovića i mitropolita SPC Amfilohija Radovića
Sastanak premijera Crne Gore Duška Markovića i mitropolita SPC Amfilohija Radovića

Posle dijagnoze dobila otkaz, za poslodavca sve po zakonu

Anđelki Todorović iz Kragujevca u centralnoj Srbiji je krajem prošle godine dijagnostifikovan karcinom dojke. Prema njenim rečima, dan nakon što joj je saopštena dijagnoza, uručen joj je otkaz u Addiko banci.

Dok u toj banci tvrde da je otkazivanje ugovora o radu sprovedeno na potpuno zakonit način, Todorović ističe da je kao samohrana majka ostala bez ikakvih primanja neposredno pred početak lečenja.

"Kada smo izgubili humanost, kada su nam karijere postale važnije od ljudskih života i kada su nam kompanijski interesi postali važniji od moralnih normi", pita Todorović, dok se kod kuće oporavlja od prvih doza hemioterapije. Njenu priču pronađite ovde.

Anđelka Todorović
Anđelka Todorović

Litije razbile pokušaj zajedništva crnogorske opozicije

Sukob države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odrazio se i na odnose unutar opozicionih stranaka. Opozicione stranke su se sada jasno profilisale između onih koje podržavaju SPC i onih koje podržavaju Zakon.

Do skoro su opozicione stranke imale određenu programsku saradnju, a nakon usvajanja Zakona o vjeroispovijesti više niko ne pominje zajedničke zahtjeve prema vlastima. Kako je usvajanje Zakona podjelilo crnogorsku javnost?

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije predvodi jednu od protestnih liturgija na ulicama Pogorice, 9. februar 2020.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije predvodi jednu od protestnih liturgija na ulicama Pogorice, 9. februar 2020.

Osim toga, održan je i prvi sastanak između predstavnika Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Okončan je bez dogovora i sa različitim pogledom na Zakon.

Sastanak predstavnika Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Kozarac i Omarska hoće odvajanje od Prijedora

Inicijativa za odvajanje od opštine Prijedor, pokrenuta je od dijela stanovnika Kozarca i Omarske, mjesnih zajednica u okolini ovog grada na zapadu Bosne i Hercegovine.

Razlog je, kako kažu, ekonomske prirode, jer bi time, navode, zadržali više od pet miliona eura, koje trenutno ulažu u budžet Prijedora. Kakvi su stavovi građana, a kakvi lokalne vlasti?

Elaborat o opravdanosti odvajanja Kozarca
Elaborat o opravdanosti odvajanja Kozarca

Kurti za RSE: Ne možemo sebi priuštiti da dijalog još jednom propadne

Mi ćemo ukinuti taksu time što ćemo je zameniti sa principom reciprociteta. Pobedili smo na izborima sa tim stavom i taj stav je danas deo sporazuma između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosovo - kaže za RSE premijer Kosova Aljbin Kurti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG