Dostupni linkovi

Protest u Kragujevcu: 'Nepristaše' bojkotuju izbore


Sa protesta "1 od 5 miliona" u Kragujevcu, fotoarhiv
Sa protesta "1 od 5 miliona" u Kragujevcu, fotoarhiv

U Kragujevcu je održan šesti ovogodišnji protest "1 od 5 miliona" na kome se Saša Janković, docent Fakulteta mašinskih nauka i član Organizacionog odbora, obratio "nepristašama - ljudima koji ne pristaju na nešto što im nije po volji i sa čime se ne mogu pomiriti".

On je pročitao proglas Organizacionog odbora u kome se ističe da "nepristaše" veoma dugo ne pristaju na okupiranu državu, ropstvo, na pustu Srbiju bez mladosti i pameti, na trovanje vazduha i zagađenje reka.

Članovi tima za organizaciju protesta poručili su malobrojnim građanima na Đačkom trgu da ih "ovi dani pred još jedne nameštene i pokradene izbore podsećaju na čekanje u rovu pred neku veliku i izvesno krvavu bitku" i da svake noći iz straha ili iz ko zna kojih razloga iz "naših rovova nestane po jedan naš, do juče smo mislili saborac i borac za bolju Srbiju".

"Još davno, kada je neprijatelj pokazao svu silinu svojih topova i raskoš svojih dvorova, noćne ptice poput Gorana Vesića, Siniše Malog, Jelene Trivan i mnogih drugih su prebegli na njihovu, prividno superiorniju stranu".

"Od pre dva dana njihovi redovi jači su za Gordanu Čomić i sva ženska prava ovoga sveta, za koja se ona uz pomoć dragih kolega iz SNS, naprasno izborila", poručili su članovi tima za organizaciju protesta, ocenivši da "gospođa Čomić (Gordana) krupnim koracima grabi ka još jednom poslaničkom mandatu, novim privilegijama ili možda ambasadorskom mestu, gazeći sve ono što je do sada govorila".

U proglasu koji je pročitao Jovanović se zaključuje da je tako možda i bolje kako bi se "nepristaše" oslobodile svih onih koji bi im u budućnosti "zabili nož u leđa".

Članovi Odbora su podržali bojkot izbora navodeći da "jednom nećemo izaći na izbore da bismo svaki sledeći put glasali kao slobodni građani na slobodnim izborima"

XS
SM
MD
LG