Dostupni linkovi

Mostarci na prosvjednoj šetnji: Uborak nas ubija


S prosvjeda protiv Uborka
S prosvjeda protiv Uborka

Stotinjak građana Mostara i aktivista i 8. veljače je prosvjednom šetnjom od mostarske deponije Uborak do Osnovne škole u Vrapčićima pokušalo da ukaže na problem odlaganja otpada na tu deponiju.

Mještani traže sanaciju postojeće te izmještanje deponije na novu lokaciju.

Građani i aktivisti izišli su s parolama: "Uborak je ubio ribe, sutra će i nas", Deponija na Uborku nas ubija", Deponija Uborak je 1989. proglašena ekološkom bombom...".

Na sastanku o rješavanju pitanja mostarske deponije Uborak, koji je održan 3. veljače u Gradskoj vijećnici, predstavnici gradskih i županijskih vlasti prezentirali su predstavnicima Građanske inicijative "Jer nas se tiče" šest potencijalnih lokacija za novu deponiju.

"Postignuta je suglasnost da se nastavi s daljim ispitivanim predloženih lokacija, ali da će predstavnici Inicijative do konačnog rješenja ovog problema i dalje vršiti pritisak i dežurati na deponiji Uborak", podsjetio je predsjednik Inicijative Omer Hujdur.

Dodao je kako je prosvjedna šetnja na Uborku opomena da se ovaj proces ne uspori i kako bi se što prije našla lokacija za novu deponiju jer se na postojeću deponiju može se odlagati možda još nekih mjesec-dva.

Problemi s deponiranjem komunalnog otpada na Uborku vuku se godinama. Tijekom 2019. godine deponija je u dva navrata bila blokirana zbog čega se smeće s mostarskih ulica danima nije odvozilo.

XS
SM
MD
LG