Dostupni linkovi

Državljanin BiH na kruzeru koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa


Svi putnici kruzera Diamond Princess moraju ostati u karantini narednih 14 dana
Svi putnici kruzera Diamond Princess moraju ostati u karantini narednih 14 dana

Jedan državljanin Bosne i Hercegovine nalazi se na kruzeru Diamond Princess koji je stavljen u karantinu zbog koronavirusa, potvrđeno je Feni iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

"Na osnovu dostavljene pisane informacije od kontakt osobe za međunarodne zdravstvene propise iz Japana, zaprimili smo prvu informaciju u kojoj se navodi da se na kruzeru koji je trenutno stavljen u karantin nalazi državljanin BiH, ali da kod njega nije potvrđeno oboljenje", kazala je Feni droktorica Draženka Maličbegović, kontakt osoba za međunarodne zdravstvene propise sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Maličbegović je precizirala da je danas zaprimljena informaciji o broju potvrđenih slučajeva i iz kojih su država.

Unutrašnjost kruzera
Unutrašnjost kruzera

"U toj informaciji nije navedeno da je kod bh. državljanina potvrđeno oboljenje. To znači da se on i dalje nalazi na kruzeru, na promatranju", kazala je.

Svi putnici kruzera Diamond Princess moraju ostati u karantini narednih 14 dana jer je kod njih dvadeset potvrđen korona virus.

Naime, kruzer se sa 3.700 putnika vratio iz Hong Konga i pristao je u japanskoj luci Jokohoma nakon potvrde obolijevanja putnika od virusne upale pluća.

XS
SM
MD
LG