Dostupni linkovi

Jerusalim: Automobil uleteo među pešake, povređeno 14 osoba


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Dvanaest izraelskih vojnika i još dve osobe povrđeni su kada je na njih naleteo automobil u Jerusalimu u četvrtak rano ujutru. "Incident se istražuje kao teroristički napad", rekao je portparol policije. Vozač je i dalje na slobodi, prenosi Rojters.

U odvojenom incidentu, izraelske trupe ubile su jednog Palestinca tokom sukoba na okupiranoj Zapadnoj obali.

Automobil je uleteo među ljude u ulici Davida Remeza, koja je blizu arapskih naselja istočnih delova grada koje Palestinci žele za svoju državu. Ulica važi za prometnu, a u njoj su pozorište, restorani i barovi.

Portparol vojske rekao je da su povređeni vojnici bili u obilasku grada i da su u Jerusalim došli da polože zakletvu nakon uspešne obuke.

Služba hitne pomoći saopštila je da je jedna osoba primljena u bolnicu sa teškim povredama, a druga sa srednjim. Oboje imaju 20 godina, rečeno je.

U gradu Jenin na Zapadnoj obali 19-godišnjeg muškarca su ubile izraelske snage. Portparol izraelske vojske rekao je da su trupe došle u Jenin kako bi srušile dom Palestinca koji je učestvovao u ubistvu jevrejskog doseljenika 2018. godine. Vojska je otvorila vatru na Palestince koji su pucali i bacali bombe na njih.

Nasilje je eskaliralo nakon što je predsednik SAD Donald Tramp 28. januara objavio svoj dugo očekivani mirovni plan koji su Palestinci odbacili sa tvrdnjom da je uveliko u korist Izraela.

XS
SM
MD
LG