Dostupni linkovi

Putin: Rusija mnogo čini za stabilnost na Balkanu


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, novi ambasador SAD u Moskvi Džon Saliven i ruski predsednik Vladimir Putin
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, novi ambasador SAD u Moskvi Džon Saliven i ruski predsednik Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna.

Na svečanosti uručivanja akreditivnih pisama novih ambasadora u Rusiji - među kojima su bili ambasadori SAD Džon Salivan (John Sullivan), Kanade Alison Le Kler (LeClaire), Velike Britanije Debra Džejn Bronert (Deborah Jane Bronnert) i Srbije Miroslav Lazanski - Putin je podsetio na "sadržajan sastanak" u Sočiju krajem prošle godine sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Postignut je niz dogovora koji se tiču rusko-srpske saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, energetike, kulture, koordinacije u regionalnoj problematici" kazao je Putin u Kremlju.

Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo koje se oslanja na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naroda, rekao je Putin, dodajući da Rusija "mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna".

"Mi se zalažemo za postizanje rešenja kosovskog problema koje će biti funkcionalno i uzajamno prihvatljivo, na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN", kazao je ruski predsednik.

Na današnjoj svečanosti akreditive je predalo 23 ambasadora.

XS
SM
MD
LG