Dostupni linkovi

Đilas: Članice SzS-a bojkotuju izbore na svim nivoima


Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da će sve članice kao i pojedinci koji pripadaju Savez za Srbiju (SzS) bojkotovati sve izbore - parlamentarne, pokrajinske i lokalne, kao i da će se taj SzS nastojati da u kampanji za bojkot dodje do što više građana kako bi im se objasnio razlog zašto je predstojeće izbore neophodno bojkotovati.

Za bojkot izbora koji će, kako je najavio generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, biti održani 26. aprila, do sada su se izjasnile stranke okupljene u opozicionom Savezu za Srbiju (Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret Dveri, Narodna stranka, Pokret za preokret i Zajedno za Srbiju) i Pokret slobodnih građana, navodeći da nisu ispunjeni uslovi da izbori budu organizovani na demokratski i fer način.

Đilas na konferecniji za novinare nije želeo da odgovori da li je razgovarao sa gradonačelnikom Šapca i predsednikom Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem koji je nedavno rekao da će se odluka o učešću na lokalnim izborima u tom gradu tek doneti, navodeći da nema šta da doda već rečenom.

"Iz mog odgovara je sve apsolutno jasno", rekao je Đilas, navodeći, na ponovljena slična pitanja, da SzS neće učestvovati na izborima.

On je rekao da će se nastojati da se tokom kampanje bojkota dođe do što više ljudi kako bi ih obavestili da će SzS i neke druge stranke bojkotovati izbore.

XS
SM
MD
LG