Dostupni linkovi

Čedomir Jovanović najavio izlazak na izbore u okviru pokreta 'Zvono a ne stranke'


Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović

Predsednik opozicione Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović najavio je da će na predstojećim parlamentarnim izborima učestvovati u okviru građanskog pokreta "Zvono a ne stranke".

Jovanović je na profilima na društvenim mrežama naveo da će u tom pokretu biti koalicija "Tolerancija" koja okuplja manjinske stranke, pokret "Glas", istoričara Nikole Samardžića i "mladi lideri poput Ivana Đurića i Naima Beširija" kao i "niz udruženja i grupa građana, poput udruženja mladih profesora i naučnih saradnika čiji rad u Beogradu koordinira Željko Ožegović oslobođen bilo kakvih stranačkih interesa".

"Pokret Zvono a ne stranke - sa svima koji mogu pravimo široki građanski pokret koji na izbore ide da bi naša deca živela u miru, Zvono je, uvek, i poziv na okupljanje. Ono važno, ono od kojeg zavisi i naše danas, i sutra onih kojima ovo danas ostavljamo. Zato sam zazvonio", naveo je Jovanović.

Učešće na izborima najavili su ranije opoziciona Liga socijlademokrata Vojvodine, koju predvodi Nenad Čanak, Srpska radikalna stranka na čijem je čelu haški osuđenik Vojislav Šešelj, ali i udruženje "1 od 5 miliona", koje je organizovalo antivladine proteste u Srbiji u proteklih godinu dana i zalagalo se za bojkot izbora.

Izbore će bojkotovati opozicione stranke okupljene u Savezu za Srbiju i Pokret slobodnih građana, Sergeja Trifunovića, koje smatraju da izbori ne mogu biti organizovani na demokratski i fer način.

XS
SM
MD
LG