Dostupni linkovi

Crna Gora: Uhapšena pa puštena majka Milana Kneževića


Privođenje Ratke Knežević, majke jednog od lidera Demokratskog fronta (Df) i poslanika te opozicione grupacije Milana Kneževića
Privođenje Ratke Knežević, majke jednog od lidera Demokratskog fronta (Df) i poslanika te opozicione grupacije Milana Kneževića

Kako je saopštila Uprava crnogorske policije njeni pripadnici su, na osnovu naredbe suda, jutros izvršili pretres na 17 lokacija i tom prilikom oduzeli oružje u ilegalnom posjedu, pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, kao i sredstva komunikacije, koji će biti predmet forenzičkih vještačenja.

U prostorije podgoričkog Centra bezbjednosti (CB) privedeno je 16 osoba, među kojima je i 68-osmogodišnja Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta (Df)i poslanika te opozicione grupacije Milana Kneževića.

Prekršajni postupak protiv majke Milana Kneževića
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Kako se precizira u policijskom saopštenju ona je prilikom pretresa Kneževićeve porodične kuće u selu Zeta, 10 -ak kilometara od Podgorice, ometala i omalovažavala službenike policije. Ratka Knežević je nakon što je saslušao sudija za prekršaje puštena.

Milan Knežević je podgoričkom listu Vijesti izjavio kako se on u trenutku pretresa njegove kuće u Zeti nalazio u Beogradu ali da se vraća u Crnu Goru.

Knežević je za beogradsku agenciju Tanjug, saopštio kako ne zna razlog zašto je njegova majka privedena, dodajući kako je ona bila učesnica molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Najnovija akcija crnogorske policije izazvala je oštru reakciju u Demokratskom frontu (Df) čiji su lideri optužili predsjednika Crne Gore i vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da stoji iza nje sa ciljem, kako su naveli, izazivanja haosa i destabilizacije situacije.

Oni su zatražili da se tim povodom sastane parlamentarni Odbor za odbranu u bezbjednost.

Podsjetimo, Milan Knežević je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici, zajedno sa Andrijom Mandićem, drugim liderom Df, 9 maja 2019. pred Višim sudom u Podgorici osuđen na 5 godina zatvora. Knežević i Mandić, dva ruska državljanina i devet srpskih državljana proglašeni su krivim za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016.godine.

21. oktobra 2019. godine branioci Andrije Mandića i Milana Kneževića uložili su žalbu na presudu i zatražili njeno ukidanja. Na više stotina stranica oni su obrazložili zbog čega smatraju da je u prvostepenom procesu bilo više povreda krivičnog postupka i ponovili kako je tu riječ o montiranom političkom procesu. O prvostepenoj presudi treba da se izjasni Apelacioni sud Crne Gore.

XS
SM
MD
LG