Dostupni linkovi

MUP RS kupuje tri ruska helikoptera


Kazan Ansat jedan je od helikoptera koje proizvodi kompanija Russian Helicopters iz Moskve
Kazan Ansat jedan je od helikoptera koje proizvodi kompanija Russian Helicopters iz Moskve

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je na sajtu Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine obavještenje o dodjeli ugovora za kupovinu tri helikoptera sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i alatom vrijednim 48,7 miliona konvertibilnih maraka (24,3 miliona eura) sa PDV-om.

Letjelice se nabavljaju od kompanije Russian Helicopters iz Moskve, ugovor je zaključen 30.decembra 2019, a objavljen na sajtu Agencije 24. januara 2020.

Ugovor o kupovini helikoptera MUP RS (kliknuti za otvaranje ugovora)
Ugovor o kupovini helikoptera MUP RS (kliknuti za otvaranje ugovora)

MUP Republike Srpske do sada nije imao helikoptere u svom vlasništvu.

Helikopter "Gazela" koji je letio sa oznakama policije 2005. godine postao je dio Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Što se tiče nabavki vozila, u septembru 2019. godine MUP Republike Srpske zaključio je ugovor sa Porshe leasingom za iznajmljivanje 100 putničkih vozila i dva luskuzna automobila putem operativnog leasinga na period od četiri godine u iznosu 5,76 miliona maraka (2.88 miliona eura) sa uračunatim porezom. Vozila su isporučena 29.oktobra 2019.

Za svoje potrebe u 2019. godini entitetski MUP nabavio je i pet oklopnih vozila "Despot"od kompanije Tehnički remont Bratunac, a prema ranijim najavama do kraja 2020. godine MUP-u će biti isporučena još tri ova oklopna vozila.

XS
SM
MD
LG