Dostupni linkovi

Vučić: Istraga protiv vođe 'zemunskog klana' Filipa Koraća povučena pre dva meseca


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je "tek" u ponedeljak saznao da je obustavljena istraga i povučena poternica protiv vođe "zemunskog klana" Filipa Koraća i dodao da mu je "rečeno da je poternica povučena pre dva meseca".

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da je Korać "najopasnija osoba u državi" i kritikovao rad tužilaštva.

“I kad ga (Koraća) imate za umešanost u ubistvo, onda će neko iz tužilaštva da vam kaže, iako znam da ću zbog ovoga da budem kritikovan, neko će u tužilaštvu da se pojavi da vam kaže – ‘nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status zaštićenog svedoka čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio’. Sav teret, svake odluke, mora da prihvati Vučić, a mi ćemo svi samo da tražimo od države, i da trljamo ruke, a ti, Vučiću, preuzmi sav rizik na sebe. Iz kože bih iskočio ponekad”, rekao je Vučić.

Istraga protiv Koraća započeta je u januaru 2019. godine zbog navodnog podstrekavanja na ubistvo Blaža Đurovića, koji je u oktobru 2018. godine ubijen u svom automobilu, marke BMW u beogradskom naselju Dušanovac na Voždovcu. Mediji su prenosili da je Đurović član crnogorskog kriminalnog „Kavačkog klana“.

O tome da je protiv Filipa Koraća raspisana crvena Interpolova poternica zbog mnogih krivičnih dela javnost je obavestio ministar policije Nebojša Stefanović početkom januara prošle godine.

Filipa Koraća je policija označila kao jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića koji u Španiji služi kaznu od 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, posedovanja oružja i falsifikovanja isprava.

XS
SM
MD
LG