Dostupni linkovi

Provaljeno u redakciju lokalnog portala u Valjevu


Redakcija portala "Kolubarske" posle provale
Redakcija portala "Kolubarske" posle provale

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je obijanje redakcije valjevskog portala Kolubarske.rs i apelovalo da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko su počinici i koji su razlozi provale.

Vlasnica portala Kolubarske.rs Darija Ranković rekla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da ne može pouzdano da tvrdi kada se provala dogodila jer je poslednjih dana radila od kuće, ali da je tokom vikenda, 12. januara, došla u redakciju i zatekla ispremetane i razbacane stvari. Ona navodi da od opreme i vrednih stvari ništa nije odneto.

Policija je izvršila uviđaj, a o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu.

Darija Ranković navodi da smatra da se radi o "pokušaju zastrašivanja novinara" jer iz redakcije ništa nije odneto.

„Mi se najviše bavimo temama trošenja budžetskih para, nameštanja tendera i javnih nabavki, kao i korupcijom i drugim zloupotrebama koje su itekako prisutne u Valjevu“, kaže Darija Ranković.

Ona tvrdi da verbalni napadi i pritisci na nju traju već tri godine, a da predstavnici nadležnih institucija kojima se, kako navodi, obraćala, smatraju da nema osnova za krivično gonjenje i da ona nije ugrožena.

„Nakon verbalnih napada i uvreda, mislila sam da je kraj, ali očigledno nije nakon ovog upada u redakciju, usledeće i naredni korak“, rekla je Darija Ranković.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je policija nakon uviđaja preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti radi rasvetljavanja ovog događaja.

XS
SM
MD
LG