Dostupni linkovi

U Podgorici uhapšeno osam osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima


Privođenje krijumčara u Podgorici na saslušanje, arhivska fotografija

Crnogorska policija uhapsila je u Podgorici osam osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima, u razbijanju “najvećeg lanca trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme”, saopštila je Uprava policije.

“Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom su juče (8. januara) realizovali međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Međunarodna akcija sa Interpolom i Europolom rezultirala je, za sada hapšenjem osam osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i identifikovanjem 12 žrtava ovog djela, a u obradi je 85 lica”, navode u Upravi policije.

Navedeno je da je policija pronašla 93 osobe sa Tajvana zatvorene u kućama na tri lokacije u Podgorici i privela na saslušanje.

“U tim objektima zatečena su 93 lica sa Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzeti pasoši i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom u objektima u kojima je vladala stroga hijerarhija od strane osumnjičenih lica a koja su raspolagala sa velikim sumama novac”, navode u Upravi policije.

Iz Uprave su također naveli da u cilju identifikovanja dodatnih mogućih izvršilaca i žrtava trgovine ljudima bit će preuzete dalje istražne radnje.

Pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković sastao se danas sa kolegama iz Tajvana, a tom prilikom je zaključeno „da se samo kvalitetnom međunarodnom saradnjom može stati na put transnacionalnom kriminalu, navode u Upravi policije.

Krajem 2019. godine crnogorska policija uhapsila je dvanaest osoba, među kojima su bila i dva službenika Uprave policije, osumnjičenim za krijumčarenje migranata.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG