Dostupni linkovi

Uhapšen Ninoslav Jovanović, osumnjičeni za otmicu devojčice


Ninoslav Jovanović koji je osumnjičen za otmicu 12-godišnje devojčice iz Suvog Dola na jugu Srbije, uhapšen je u policijskoj akciji na području Malče, u blizini grada Niša, potvrdio je ministar policije Nebojša Stefanović u pisano saopštenju poslatom medijima.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić, za agenciju Tanjug je precizirao da će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati i da će u tom roku biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo.

Za Jovanovićem je tragalo na stotine policajaca, a uhapšen je u nedelju, na malčanskom groblju, nakon što je jedan od meštana tog sela prijavio policiji da ga je video.

Jovanović je nešto posle 14 časova odvezen iz sela Malča u policijsku stanicu u Nišu.

„Čestitam posvećenim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su danas, nakon višednevne potrage, uhapsili Ninoslava Jovanovića osumnjičenog da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola kod Niša", saopštio je ministar Nebojša Stefanović.

"Nadam se da će pravosudni sistem Srbije imati u vidu koliko je monstrouzan zločin koji je počinjen i da će ovaj zlikovac dobiti najtežu moguću kaznu“, stoji u pisanoj izjavi ministra policije Srbije.

Podsetimo, Jovanović se sumnjiči da je dete oteo oko 7.30 sati 20. decembra, kada je krenulo u školu.

Devojčica je, nakon deset dana potrage, pronađena u napuštenoj u ataru sela Pasjača, ali je Jovanović tada uspeo da pobegne.

Osumnjičeni Jovanović je ranije osuđivan zbog silovanja.

XS
SM
MD
LG