Dostupni linkovi

Stefanović: Pronađena oteta devojčica, za otmičarem se traga


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) pronašli su u nedelju otetu devojčicu Moniku Karimanović (12), izjavio je za Tanjug ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.

On je rekao da je devojčica pronađena u ataru sela Svrljiški Mirkovac.

KC Niš: Devojčica u stabilnom stanju

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je da je 12-godišnja Monika Karimanović primljena u tu ustanovu u svesnom i stabilnom stanju i da komunicira sa roditeljima i lekarima.

On je rekao novinarima da devojčica ima lakše povrede po rukama i nogama, ali nijednu povredu koja bi je životno ugrožavala.

Prema njegovim rečima urađene su toksikološke analize krvi i sa devojčicom je razgovarao psiholog, a u toku večeri ona će biti kompletno pregledana.

Podsetimo, devojčica je oteta 20. decembra, oko 7.30 sati, kada je krenula u Osnovnu školu "Zoran Đinđić" u Brzom Brodu, a za njenu otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i građana pretreseno je na storine kuća na području Niškog okruga.

Jovanović je inače 1996. godine bio osuđen ma deset godina za silovanje jedne žene i 14-godišnje devojčice.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci.

Na slobodi je od januara 2019. godine.

XS
SM
MD
LG