Dostupni linkovi

Vučić: Izbori za novo rukovodstvo SNS u junu 2020.


Verujem da ću dobiti podršku većine delegata skupštine SNS za predlog novog rukovodstva: Vučić
Verujem da ću dobiti podršku većine delegata skupštine SNS za predlog novog rukovodstva: Vučić

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u nedeljuda se neće kandidovati za predsednika SNS-a kada se bude biralo novo rukovodstvo u junu.

"Vršili su pritisak na mene, ali moja odluka je da se ne kandidujem za predsednika SNS-a", rekao je Vučić nakon sednice Glavnog odbora SNS-a.

Prema njegovima rečima, SNS će na Vidovdan (28. juna) naredne godine održati skupštinu stranke, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo.

„Verujem da ću dobiti podršku većine delegata skupštine SNS za predlog novog rukovodstva, i da će to novo rukovodstvo znati da se nosi sa novim izazovima“, rekao je Vučić.

On je rekao da Srpska napredna stranka želi da na predstojeće parlamentarne izbore u aprilu izađe „bez sve žestine koju nose drugačiji stavovi“.

On je na konferenciju za medije nakon sednice Glavnog odbora izašao u pratnji grupe mladih članova, za koje je Vučić kazao da su prošli političku akademiju SNS-a, te da će neki od njih biti na izbornim listama u aprilu.

„To ubrzano zakazivanje stranačke skupštine pokazuje da postoji potreba da ljudi koji imaju energiju, entuzijazam i nisu ukaljani u javnosti žele da pobede neke koji su se umorili, koji žele da prave svoje klanove i da budu šefovi, a takvih ima“, rekao je Vučić.

Podsetimo, nekoliko lokalnih funkcionera SNS je trenutno pred sudom, zbog različitih krivičnih dela. U toku je sudski proces bivšem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću, poznatijem pod nadimku Jutka, zbog seksualnog uznemiravanja svoje nekadašnje saradnice Marije Lukić.

Takođe, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović optužen je da je naredio paljenje kuće lokalnom novinaru Milanu Jovanoviću, koji je pisao o aferama u koje je navodno umešan Simonović.

Vučić je izbegao da direktno odgovori na pitanje novinara hoće li restrukturiranje stranke uticati na potpredsednika SNS-a i ministar policije Nebojšu Stefanovića, čiji je otac umešan u spornu trgovinu oružja kojom je oštećena fabrika namenske industrije „Krušik“.

Afera 'Krušik': Otvorena pitanja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:10:22 0:00


Prema Vučićevim rečima, 60 posto onih koji su vodili stranačke liste na lokalnom nivou će biti zamenjeno drugim ljudima.

„To su drastične promene. Mogu da vam kažem da će i naša poslanička i pokrajinska lista preživeti drastične promene. To ćete sve moći da vidite za mesec, dva“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Ana Brnabić na Glavnom odboru jednoglasno izabrana za potpredsednicu SNS.

Glavni odbor SNS je izrazio podršku srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, ne želeći da se meša u unutarnje stvari te susedne države, kazao je Vučić.

XS
SM
MD
LG