Dostupni linkovi

Stefanović negirao da nedostaje deo snimka nesreće kod naplatne rampe


Mjesto saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, arhivska fotografija
Mjesto saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, arhivska fotografija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović negirao je u utorak da nedostaju dva minuta na snimku nesreće kod naplatne rampe Doljevac, koji je dostavljen tužilaštvu, prenosi agencija Beta.

Kako prenosi TVN1, Stefanović je rekao da su se iz Uprave saobraćajne policije čuli i sa tužiocem iz Niša i da tužilac tvrdi da je to "lažna i zloupotrebljena izjava".

Mediji su prethodno objavili da su Putevi Srbije dostavili Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu snimak sa nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac, u vezi sa nesrećom 31. januara u kojoj je učestvovalo vozilo Koridora Srbije, a u kojoj je poginula Stanika Gligorijević.

Tada je navedeno da su u niškom tužilaštvu rekli da na dostavljenom materijalu nedostaje deo snimka u trajanju od dva minuta, i to baš onaj deo koji je bitan za postupak.

Stefanović je, međutim, rekao da niški tužilac ni u jednom trenutku nije rekao da nedostaju dva minuta snimka.

"Oni su postavili pitanje da li je snimak autentičan, dobili autentičan snimak, dobili veštačenje, utvrdili da je snimak autentičan. Oni se sa tim nisu ni oglašavali u javnosti, oni su to postavili kao pitanje nadležnim istražnim organima. Onda je naišla potpuna zloupotreba, jer se od tog trenutka priča kao da je to nekakva činjenica, a to je potpuno izmišljena informacija. Na kraju krajeva ja upućujem i medije da se obrate tužiocu, da pozovu tužioca u Nišu i da utvrde šta je tužilaštvo u samoj istrazi utvrdilo", rekao je Stefanović.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov rekao je juče da se na snimku saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode.

Na osnovu snimka je jasno i da direktor Koridora Srbije Zoran Babić nije mogao da bude vozač, dodao je on.

XS
SM
MD
LG