Dostupni linkovi

Uklonjen eksploziv u migrantskom kampu u Blažuju


Eksplozivna sredstva u podzemnom rezervoaru za lož ulje, Blažuj
Eksplozivna sredstva u podzemnom rezervoaru za lož ulje, Blažuj

Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava odstranio je neeksplodirana sredstva u podzemnom rezervoaru za lož ulje koji je u utorak (24. decembar) pronađen u migrantskom centru u Blažuju.

Kako je saopšteno iz Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) sredstva su uklonjena i u skladu sa operativnim procedurama transportovat će se i skladištiti na za to predviđenom mjestu do uništavanja.

"U rezervoaru je pronađeno i uklonjeno više eksplozivnih sredstava: mina M57 za ručni bacač, mina 82 mm O832, četiri bombe ratne proizvodnje, dimno zrno sa punjenjem od bijelog fosfora 90 mm m313, metak 20 mm, vježbovna mina VPROM1 i vježbovna tromblonska kumulativna mina", saopšteno je iz FUCZ.

Prijava o eksplozivnim sredstvima primljena je putem Operativnog centra Civilne zaštite.

Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava po izlasku na teren utvrdio je da je rezervoar u u kome se nalaze eksplozivna sredstva ispunjen vodom koju je potrebno ispumpati kako bi se sredstva identifikovala i uklonila.

U nekadašnjoj kasarni Blažuj kod Sarajeva smješteno je više od 300 migranata koji su iz Bihaća prebačeni u Sarajevo 11. decembra.

Migranti u Blažuju igraju kriket, radnici rade na objektima u kampu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:31 0:00

XS
SM
MD
LG