Dostupni linkovi

Policija obustavila potragu za dvoje nestalih u erupciji vulkana


Erupcija vulkana na Bijelom otoku
Erupcija vulkana na Bijelom otoku

Policija Novog Zelanda obustavila je potragu za dva tijela koja se vode kao nestala nakon erupcije vulkana na Bijelom otoku, prenosi BBC.

Erupcija na Bijelom otoku ranije ovog mjeseca usmrtila je 19 osoba, uključujući i dvije osobe koje nisu pronađene. Naime, u ponedjeljak je policija saopćila da je još jedna osoba preminula u bolnici u Aucklandu, čime je broj nastradalih porastao na 19.

Vjeruje se da su tijela sedamnaestogodišnje Winone Jane Langford i četrdesetogodišnjeg Hayden Bryan Marshall-Inmana u vodi oko ostrva. Policija je navela da ova odluka dolazi nakon „intenzivne obalne i zračne pretrage.“

Ali, uprkos potrazi „ništa bitno nije pronađeno“.

Porodica australske tinejdžerke i novozelandskog vodiča obaviještena je o ovoj odluci, a policija dodaje da su spremni reagovati ako se pojavi neka nova informacija.

Sahrana za porodicu Langford će biti održana sljedeće sedmice. Roditelji nestale tinejdžerke Winone također su poginuli u erupciji. Njen brat, Jesse Langford, koji ima devetnaest godina, preživio je i u bolnici je u Sydneyu, javlja britanski Guardian.

Inače, u trenutku erupcije na otoku je bilo 47 turista i vodiča iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kine, Njemačke, Malezije i Novog Zelanda.

Vulkan Beli otok i dalje aktivan
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

XS
SM
MD
LG