Dostupni linkovi

Nastavljeno suđenje bivšem predsedniku opštine Brus


Milutin Jeličić Jutka

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki koji je optužen za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje nekadašnje saradnice Marije Lukić nastavljeno je u kruševačkom Osnovnom sudu saslušanjem svedoka odbrane. Punomoćnik oštećene, advokat Borivoje Borović, ocenio je da su iskaze dali "lažni svedoci koji su pristrasni i zavise od okrivljenog".

"Sudu sam pokazao fotografiju na kojoj svi svedoci koji su saslušani na prošlom i današnjem glavnom pretresu, nose majice sa natpisom 'Pravda za Jutku'. Oni su danas pokušavali da potvrde odbranu okrivljenog. Proglasio sam ih lažnim svedocima jer su govorili stvari za koje nisu imali pokrića", kazao je Borović novinarima.

Tokom ročišta, iskaz o prijavljivanju nestanka službenog Jeličićevog telefona dala je referent budžeta u opštini Brus i kontakt osoba za Telenor mrežu u toj lokalnoj samoupravi Slobodanka Zbiljić.

Ona je rekla da joj je Jeličić 2. marta pismeno prijavio nestanak telefona te da je na osnovu usmenog dogovora sa njim, karticu odjavila 14. marta, navodeći da je to učinjeno jer su očekivali da će telefon možda biti nađen.

Ovi iskazi slični su onima koje su svedoci odbrane iznosili na prethodnom ročištu, navodeći da su "mnogi građani mogli da koriste Jeličićeve telefone, da su se oni neretko punili u drugim kancelarijama i u obližnjoj piceriji te da su čuli da je u nekom trenutku telefon predsednika opštine nestao".

Današnjem suđenju, prvi put od kada je premešteno u Kruševac, prisustvovala je i supruga optuženog Jeličića.

Suđenju je prisustvovao i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj koji je ročište napustio nakon pauze, odnosno pošto su saslušana prva dva svedoka.

Odlukom Vrhovnog kasacionog suda, suđenje Milutiniu Jeličiću Jutki izmešteno je iz Osnovnog suda u Brusu u kruševački Osnovni sud gde se ročišta održavaju od avgusta.

Naredno ročište, na kome bi trebalo da budu saslušani svedoci optužbe i veštaci zakazano je za 29. januar.

U vreme održavanja današnjeg ročišta, mreža nevladinih organizacija "Žene protiv nasilja" organizovala je skupove podrške Mariji Lukić u Kruševcu, Nišu i Užicu.

XS
SM
MD
LG