Dostupni linkovi

Ambasada SAD u Crnoj Gori izrazila saučešće zbog ubistva policajca


Policija, Crna Gora, fotoarhiv
Policija, Crna Gora, fotoarhiv

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke) izrazila je saučešće porodici i policajcima, pripadnicima granične policije Crne Gore, a povodom ubistva policijskog službenika Milutina Lekovića u Herceg Novom.

"Moje najdublje saučešće porodici, prijateljima i kolegama službenika granične policije Milutina Lekovića koji je tragično ubijen na dužnosti", napisala je ambasadorka Rajnke na twitter nalogu.

Policijski službenik Milutin Leković je ubijen u nedjelju prilikom privođenja troje državljana Albanije koje je policijska patrola zatekla bez ličnih dokumenata u Herceg Novom.

Jedan od privedenih je za zadnjeg sjedišta službenog automobila pucao u potiljak policajca Lekovića.

Osumnjičeni su pokušali da pobjegnu prema granici sa Hrvatskom, međutim policijska potjera ih je pronašla i uhapsila. Oni su saslušani juče u tužilaštvu nakon čega im je određen pritvor od 72 sata.

Najviši državni zvaničnici su izrazili žaljenje zbog tragične smrti policajaca, a u međuvremenu je dio stručne javnosti ukazao na potrebu promjene krivičnog zakona u dijelu kaznene politike, odnosno da se uvede doživotna kazna zatvora za ubistvo policajca.

XS
SM
MD
LG