Dostupni linkovi

Osumnjičeni u slučaju 'Memori' predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo


Jasmin Mešković
Jasmin Mešković

Jasmin Mešković i Suada Nožić, osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlasti u slučaju "Memori", predati su u utorak (17. decembar) u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, rekla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da će oni će biti zadržani 24 sata.

"Nakon što ih u tom roku ispita postupajuća tužiteljica, bit će odlučeno o eventualnom prijedlogu za pritvor. Tri osobe koje su ujedno a ove dvije osobe lišene slobode u jučerašnjoj akciji (16. decembar) 'Memori' su nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije pušteni na slobodu", rekla je za RSE Azra Bavčić.

Iz Tužilaštva su naveli da se šest osoba koje su pod istragom - sumnjiče se da su od jula 2017. godine štampali duple karte za Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe.

Osumnjičeni su uhapšeni u opsežnoj policijskoj akciji izvršenoj u ponedjeljak (16. decembar) na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

XS
SM
MD
LG