Dostupni linkovi

Brnabić: Obradović nije uzbunjivač, nije poštovao procedure


Ana Brnabić
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da radnik fabrike "Krušik" iz Valjeva, Aleksandar Obradović, „nije uzbunjivač jer nije poštovao zakonske procedure“.

"To što se nekom sviđa šta je Aleksandar Obradović, pa je on za njih uzbunjivač, iako nisu ispunjeni zakonski uslovi za to, što su na neki način rekli i ljudi iz Pištaljke i pozvali ga da se prijavi kao uzbunjivač… Pravna država je pravna država, vladavina prava. Mi postupamo po zakonima", rekla je predsednica Vlade u Pančevu nakon što je posetila Mašinsku školu u tom gradu, prenela je TV N1.

Ona je pozvala nadležne institucije da rade po zakonu i da ne nasedaju na, kako je rekla, „bilo kakve pritiske koji dolaze sa bilo kojih strana“.

Brnabić je aferu "Krušik" ranije već nazivala fabrikovanom, a rekla je i da će sugerisati svojim ministrima da ne odgovaraju na pitanja o toj aferi.

Afera 'Krušik': Otvorena pitanja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:10:22 0:00

Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz valjevske fabrike namenske industrije “Krušik”, od 14. oktobra se nalazi u kućnom pritvoru u svom domu u Valjevu, pod optužbom da je odao poslovnu tajnu.

Pre toga je tri nedelje proveo u Centralnom zatvoru Beogradu, nakon što je 18. septembra uhapšen jer je medijima dostavio dokumentaciju koja pokazuje kako su pojedine privatne firme po povlašćenim cenama kupovale oružje iz državne fabrike “Krušik”. Među tim firmama je i kompanija GIM koja se vezuje za ime Branka Stefanovića, oca ministra policije Srbije.

Ministar policije Nebojša Stefanović više puta je negirao vezu svog oca sa firmom GIM.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je 18. novembra zatražilo od Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Vojnobezbednosne agencije (VBA) da ispitaju poslovanje fabrike namenske industrije „Krušik" sa privatnim trgovcima oružja.

U međvremenu, u Beogradu i drugim gradovima Srbije građani potpisuju peticiju za oslobađanje Obradovića.

Peticija, koju je prema rečima organizatora do sada potpisalo preko 30.000 ljudi, sutra bi, prema ranijoj najavi, trebalo da bude predata Republičkom javnom tužilaštvu u Beogradu.

XS
SM
MD
LG