Dostupni linkovi

Brnabić će sugerisati ministrima da ne odgovaraju na pitanja o aferi 'Krušik'


Premijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će sugerisati svojim ministrima da ne odgovaraju na pitanja o, kako je kazala, "fabrikovanoj aferi Krušik", već da na ta pitanja daju podatke o "rezultatima Vlade", prenosi agencija Beta.

Brnabić je to izjavila u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića i dodala da čeka nadležne organe da "kažu šta imaju".

"Vaše (opozicije) pravo je da fabrikujete afere kako biste nas sprečili da govorimo o rezultatima Vlade Srbije", kazala je ona.

Ona je ocenila da je afera "Krušik" kompliment za "ono što smo uradili za namensku industriju" i dodala da namensku industriju nisu "napadali" kada je ona bila "na nogama".

Brnabić je istakla da je došlo do "hiperinflacije afera", među kojima je i afera o nelegalnoj trgovini oružjem namenske fabrike "Krušik", u koju je umešan otac ministra policije Nebojše Stefanovića, Branko Stefanović.

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal, u odgovoru za Radio Slobodna Evropa, danas je saopćilo da su zatražili od Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Vojnobezbednosne agencije (VBA) da ispitaju poslovanje fabrike namenske industrije „Krušik" sa privatnim trgovcima oružja.

XS
SM
MD
LG