Dostupni linkovi

Saudijska Arabija u ožujku 2020. domaćin prvog prvenstva za žene


Saudijke, fotoarhiv

Saudijska Arabija bit će domaćin prvog golf turnira za žene od 19. do 22. ožujka 2020. godine u Royal Greens Golf & Country Clubu u Džedi na kojem će sudjelovati 108 natjecateljica.

Događaj Ladies European Tour (LET) bit će upriličen u suradnji s Golf Saudi i Saudijskom golf federacijom, a prva nagrada bit će u iznosu od milijun dolara.

"Nevjerojatno sam uzbuđena ovom najavom i čast mi je što će ovo natjecanje biti dio povijesti u dovođenju prvog profesionalnog ženskog golfa u Saudijsku Arabiju", izjavila je izvršna direktorica LET-a, Alexandra Armas.

"Potvrda o uvrštavanju Saudijske Arabije u naš raspored za 2020. uzbudljiva je perspektiva, a budući da sam vidjela kakvu kvalitetu događaja postavlja Saudi International, sigurna sam da će ovo biti fantastično iskustvo za naše natjecateljice."

Brojne igračice golfa uvedene su kao ambasadorice za promociju sporta u zemlji, uključujući Britanke Carly Booth, Amy Boulden i Rachel Drummond, te Šveđanke Camillu Lennarth i Isabellu Deilert.

Prava žena je sporno pitanje u Saudijskoj Arabiji. Zemlja ima neka od najstrožih društvenih pravila na svijetu, ali postupno odbacuje sustav starateljstva koji zahtijeva da sve žene imaju odobrenje oca, sina ili rođaka u donošenju važnih odluka.

Ovog je tjedna Saudijska Arabija objavila da ukida spolnu segregaciju u restoranima.

Pročitajte:

XS
SM
MD
LG