Dostupni linkovi

Simonović na suđenju za paljenje kuće novinaru: Tužiocu može da se desi da više ne bude tužilac


Novinar Milan Jovanović ispred svoje kuće spaljene pre godinu dana
Novinar Milan Jovanović ispred svoje kuće spaljene pre godinu dana

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je optužen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, izneo je danas niz neprimerenih uvreda i prozivki na račun oštećenog novinara, ali i indirektnu pretnju tužiocu u ovom slučaju, javlja TV N1.

Kako se navodi, Simonović je, tokom izlaganja svoje odbarane pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, novinara nazivao "osobom s psihološkim problemima" i "nepismenim", a zatim je rekao i da Jovanović "nije nikakav novinar" već da je "frustrirani dekica bez ikakvog uticaja", a da sajt „Žig info“ za koji radi nije nikakav medijski portal.

Simovnović je za sebe rekao da je i on pisao za stručne časopise, pa se ne smatra novinarom.

"Simonović je više puta prozvao tužioca, spočitavajući mu kako ga gleda, da li se smeje, zamerajući mu da se založio za ovaj slučaj kao da je branilac novinara Jovanovića, a ne tužilac. Istakao je i da posle ovog procesa, 'tužiocu može da se desi da više uopšte ne bude i da ne radi kao javni tužilac'", dodaje N1.

Kazao je i da je on javna ličnost i da ne "može neki šmoklja da bude predsednik opštine", a da o njegovoj časti i poštenju svedoči i to što je za njega i partiju SNS "iz godine u godinu glasa sve više građana".

Govoreći o odnosu sa okrivljenim Vladimirom Mihailovićem, koji je po optužnici unajmio ljude i organizovao paljenje kuće, Simonović je rekao da je sa njim razgovarao u jednom kafiću u Grockoj i da je pristao na njegovu ponudu da porazgovara "sa onima iz Žig infa" koji loše pišu o njemu i opštini, pošto ih poznaje.

"Simonović je priznao da je obećao Mihailoviću da će pokušati da mu unapredi ženu koja radi u opštini i koja je kuma njegove ćerke, zato što, kako je rekao, smatra da je ona vredan i uspešan radnik. Međutim, Simonović negira da je tražio od Mihailovića da se Jovanoviću zapali kuća. Kaže da u Mihailovića nema toliko poverenje da bi to od njega tražio, a da, s druge strane, nema ni razloga da preti Jovanoviću", navodi se.

Simonović je upitao sudiju „da li mu liči na budalu“ pa da tako nešto traži od čoveka u kojeg nema potpuno poverenje.

Bivši predsednik opštine Grocka je svoje izlaganje iskoristio i za uvrede na račun medija pa je tako naveo da portal Žig info radi po reketaškom principu, odnosno da piše lepo o ljudima koji im plaćaju reket.

"Sudija je više puta Simonoviću napomenuo da ga ne zanima njegovo mišljenje o medijima, već da pokušava da utvrdi njegovu krivicu. Međutim, Simonović i njegovi branioci insistriraju da on svoje izlaganje u odbrani iznese do kraja", dodaje se.

Sud raspisao poternicu za jednim od okrivljenih

Drugi osnovni sud u Beogradu raspisao je danas poternicu za osumnjičenim za paljenje kuće Milana Jovanovića novinara iz Grocke, na ročištu na kojem se bivši predsednik te opštine Dragoljub Simonović u više navrata neprimereno izjašnjavao o oštećenom i medijima i indirektno pretio tužiocu, prenosi Beta.

Kako navodi televizija N1, sudija je raspisao poternicu za Aleksandrom Marinkovićem, koji je okrivljen da je bacio Molotovljev koktel na kuću novinara Milana Jovanovića, nakon što se ponovo nije pojavio na sudu a njegov branilac rekao da ne može danima da ga pronađe.

Sudija je razdvojio njegov predmet, pa će se protiv Marinkovića voditi zaseban postupak u odnosu na bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i druge optužene.

XS
SM
MD
LG