Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odloženo suđenje za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića


Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović (u sredini), koji je optužen da je naložio paljenje kuće Jovanovića, prilikom dolaska u sud, 24. maj 2019. (arhiv)

Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka i članu Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, koji je optužen da je naložio paljenje kuće novinara portala 'Žig info' Milana Jovanovića zbog tekstova koje je objavio o njegovim navodnim malverzacijama, odloženo je za 20. septembar.

Osim Simonovića, za koga Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od osam godina, na optuženičkoj klupi su i Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

Na ročište nisu došli advokati optuženih Dragoljuba Simonovića i Igora Novakovića, koje je sud zbog nedolaska novčano kaznio.

Advokati odbrane optužili su na prethodnom ročištu 24. maja, kako tvrde, 'odmetnuti deo policije' zbog iznuđivanja iskaza od optuženog Mihailovića i Novakovića, ali i od nekih svedoka.

Oštećeni Milan Jovanović ocenio je da Simonović i njegov advokatski tim vrše opstrukciju suđenja.

Kuća Milana Jovanovića u beogradskom naselju Vrčin spaljena je u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine.

Za sada je u ovom slučaju jedino procesuirana pevačica Bojana Cvetković Šijački koja je priznala da je pomagala u podmetanju požara i zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela. Na osnovu sporazuma osuđena je na šest meseci kućnog pritvora uz nošenje nanogice i novčanu kaznu od 50.000 dinara (oko 400 evra).

Nakon što je optužen za paljenje kuće Dragoljub Simonović, za nanet 'psihički bol i strah', tužio je Jovanovića i urednika portala 'Žig info' Željka Matorčevića zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke i tekstova na ovom portalu.

XS
SM
MD
LG