Dostupni linkovi

Potpredsednica Vlade Srbije osudila nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića


Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloletnoj ćerki, saopštio je njen kabinet.

Beogradski mediji preneli su da je Milan Gurović priveden u utorak nakon što je u stanu u Beogradu pretukao suprugu i ćerku koja ima 16 godina. Protiv njega je podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

"Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i jedan šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo", saopštila je potpredsednica Vlade Srbije.

Zorana Mihajlović je dodala da taj događaj ne bi povezivala sa sportom, jer su upravo sportisti ove godine u kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja je završena juče, poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama i devojčicama nedopustivo.

XS
SM
MD
LG