Dostupni linkovi

Troje ranjenih u pucnjavi u Ostravi još u bolnici


Paljenje svijeća za žrtve u Ostravi
Paljenje svijeća za žrtve u Ostravi

Tri osobe i dalje se nalaze na liječenju nakon pucnjave u utorak u bolnici u čekom gradu Ostrava, a jedna od njih, žena, je u kritičnom stanju, javljaju u srijedu češki mediji, dan nakon što je napadač u bolnici ubio šest osoba.

Na početku sastanka u srijedu, vijećnici u Ostravi održali su minutu šutnje u spomen na šest žrtava koje je u utorak u Univerzitetskoj bolnici u Ostravi ustrijelio 42-godišnji muškarac.

Crna zastava u gradskoj vijećnici takođe podsjeća na tragični događaj, javlja češka televizija ČT24.

Zastupnici su takođe odobrili novčanu naknadu za pomoć porodicama žrtava i preživjelima.

Muškarac koji je pucao u bolnici na pacijente u utorak, napustio je bolnicu prije dolaska policije i dok je bio u bjekstvu posjetio je majku kojoj je rekao šta je uradio i da će se ubiti.

Kasnije je, za vrijeme policijske potjere, počinio samoubistvo u mjestu Děhylov, u regiji Opava, oko osam kilometara od bolnice u kojoj je pucao.

Prema trenutnim informacijama, radio je kao građevinski tehničar, a otprilike od sredine oktobra bio je na bolovanju. Tvrdio je da ima ozbiljnu bolest.

Policija još nije službeno objavila motiv zločina. Napadačn nije imao legalno oružje i imao je manje ozbiljnu kriminalnu istoriju.

XS
SM
MD
LG