Dostupni linkovi

Rakić najavljuje mogući izlazak Srba iz institucija na Kosovu


Goran Rakić
Goran Rakić

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je povodom presude bivšem kosovskom ministru Ivanu Todosijeviću da će, ukoliko presuda bude potvrđena i pravosnažna, pozvati Srbe da istupe iz kosovskih institucija.

Preciznije, rekao je da će poziv da napuste radna mesta biti upućen svim političkim predstavnicima srpske manjine na Kosovu.

Bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivan Todosijević, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Prištini na dve godine zatvora, zbog izjave koju je dao na obeležavanju dvadesetogodišnjice početka NATO bombardovanja u Zvečanu. Tada je rekao da je "povod za agresiju na našu zemlju bila tzv. humanitarna katastrofa na Kosovu i Metohiji, izmišljeni Račak".

Rakić je na konferenciji za novinare održanoj povodom rekao da današnji dan treba upamtiti kao "crno slovo pravosuđa na prostoru Kosova".

„Ubeđen sam da je ovo jedinstven slučaj da je član predsedništva Srpske liste Ivan Todosijević osuđen, za prekršaj koji se zove verbalni delikt“, rekao je Rakić.

Podsetimo, NATO je pokrenuo akciju vazdušnih udara na nekadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju sa ciljem sprečavanja nasilja srpskih vojnih, policijskih i paramilitarnih snaga nad Albancima na Kosovu.

XS
SM
MD
LG