Dostupni linkovi

Lutovac razgovarao sa omladinom DS-a


Omladina Demokratske stranke u centrali stranke u Beogradu 30. novembra uveče
Omladina Demokratske stranke u centrali stranke u Beogradu 30. novembra uveče

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac razgovarao je u nedelju uveče sa omladinom te stranke koja ga od subote čeka da im se obrati i objasni odluku o raspuštanju omladinskog kluba DS i više beogradskih odbora te stranke.

Predsednik omladine DS-a Aleksandar Pavić rekao je za agenciju Beta da je iniciran sastanak na najvišem nivou koji će se održati u sredu, te da će tada omladina DS-a "dobiti napismeno" sve o razlozima raspuštanja.

On je rekao da je razgovor sa Lutovcem trajao dva sata i da je razgovarano o svim bitnim temama.

"U sredu će biti sastanak na najvišem nivou. Biće Lutovac, predsednik Izvršnog odbora i delegacija omladinaca", rekao je Pavić.

Omladina Demokratske stranke zauzela je u subotu centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS prethodno raspustilo omladinski klub DS i više beogradskih odbora.

Izvršni odbor Demokratske stranke saopštio je prethodno da je odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograd i Demokratske omladine doneo zbog neaktivnosti gradskog odbora "kao i zaustavljanja štetnih praksi koje su Demokratskoj stranci na lokalnim izborima u Beogradu i donele najlošiji rezultat u istoriji stranke i time je stavili na marginu političkog života u Srbiji".

XS
SM
MD
LG