Dostupni linkovi

Vučić optužio Đilasa da je osmislio naslovnicu NIN-a


Dragan Đilas na jednom od protesta protiv vlasti u Srbiji "1 od 5 milliona"
Dragan Đilas na jednom od protesta protiv vlasti u Srbiji "1 od 5 milliona"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da iza sporne naslovne strane NIN-a stoji lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, optuživši Đilasa da je kradljivac i "opsednut parama i vlašću".

Nedeljnik NIN je u četvrtak bio najavio sliku svog narednog izdanja na internetu na kojoj su bili predsednik Aleksandar Vučić i član Predsedništva BiH Milorad Dodik, sa puškom koja je izložena na stolu i koja je okrenuta u pravcu predsednika Srbije.

Spornu fotografiju, napravljenu inače na Sajmu naoružanja u Beogradu 2017. godine, NIN je uskoro povukao nakon kritika.

U jutarnjem programu televizije Pink Vučić je u petak rekao da mu je žao što je vlasnik i izdavač NIN-a povukao naslovnu stranu na kojoj je "snajper uperen u predsednika" i da bi on voleo da ona bude objavljivana svakog dana da bi se videla slika onih koji žele da vode Srbije.

"Nazivaju me veleizdajnikom, psihopatom, čovekom koji ima sidu, do toga da sam šef narko mafije, da mi se brat čuje sa uhapšenim što je gajio marihuanu, a sve to pokazuje da je politika Marinike Tepić i Dragana Đilasa u stvari politika Milovana Brkića", rekao je Vučić.

Vučić je optužio i Brkića, urednika Magazina Tabloid da je "reketaš koji u svom tabloidu napada sve koji neće da mu daju pare" i istakao da nikad ne napada nekog iz SPS-a kao i neke visoke funkcionere SNS-a - jer mu daju pare.

"Neke ministre napada a neke ne, u zavisnosti da li mu plaćaju reket ", rekao je Vučić.

NIN-ov tekst za koji je bila sporna fotografija bavi se inače aferom "Krušik" koja je aktuelna u Srbiji otkako što je portal Armswatch objavio saznanja o potencijalno koruptivnom izvozu oružja, lukrativnom poslu u kome su gubitnici bili državna kompanija Krušik i budžet Srbije, a profiter privatna firma GIM, koju je predstavljao otac potpredsednika Vlade Branko Stefanović.

XS
SM
MD
LG