Dostupni linkovi

Ambasadori Crne Gore žale zbog kršenja pravila


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović žale zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore.

Kako su kazali iz tog resora, premijer Duško Marković i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović obavili su u četvrtak razgovor sa ambasadorima.

Reakcija Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je uslijedila sedmicu nakon što su ambasadori Crne Gore: Miodrag Vlahović u Vatikanu, Nebojša Kaluđerović u Vašingtonu i Željko Perović u Beču, samoinicijativno izdali zajedničko saopštenje u kojem su potvrdili da su uplatili 600 eura na ime kazne koju je prekršajni sud u Podgorici dosudio službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević zbog govora mržnje na ličnom fejsbuk profilu.

U saopštenju se navodi da su se ambasadori saglasili sa stavovima Markovića i Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

„Takođe, ambasadori Vlahović, Kaluđerović i Perović su izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem“, kazali su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, zauzet je stav da se propusti takvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati.

„MVP će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe“, zaključuje se u saopštenju.

Vlahović, Kaluđerović i Perović platili su kaznu od 600 eura izrečenu suspendovanoj službenici MVP-a Mirni Nikčević i saopštili su da je „nju lako kazniti, ali je teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog“.

XS
SM
MD
LG