Dostupni linkovi

U Hrvatskoj uhićene osobe koje su izrađivale dokumente za balkanske mafijaše


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Hrvatska policija uhitila je oko 30 osoba koje su se bavile izradom hrvatskih dokumenata za pripadnike srbijanske i crnogorske mafije, javlja zagrebački "Jutarnji list".

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) nije dalo nikakve detalje o akciji, osim što je potvrdilo da među uhićenima ima pripadnika MUP-a.

"Jutarnji list" navodi, kako neslužbeno doznaje, da se uhićenja provode na području Zagreba, Karlovca, Zadra ali i drugih gradova.

Sumnja se da su pripadnici ove skupine nabavljali i izrađivali originalne hrvatske putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Akciju su policija i Državno odvjetništvo planirali oko godinu dana, da bi se u srijedu ujutro (27. studeni) krenulo u sinkronizirana uhićenja prema nizu osoba, od koje su neke smatrane opasnim, navodi isti izvor.

"Jutarnji list" pojašnjava da su policajci uhićeni, jer postoji osnovana sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskoga informativnoga sustava odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

XS
SM
MD
LG