Dostupni linkovi

Gradska uprava privremeno obustavila radove zbog protesta u beogradskom naselju


Okupljeni građani su na kratko blokirali saobraćaj u Ulici Žorža Klemensoa
Okupljeni građani su na kratko blokirali saobraćaj u Ulici Žorža Klemensoa

Radovi na izmeštanju trolejbuskih linija iz centralnih ulica u beogradsko naselje Dorćol, privremeno su prekinuti, nakon sastanka predstavnika žitelja tog naselja sa predstavnicima Gradske uprave.

To je za za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio Marjan Nikolić, žitelj Dorćola i član delegacije stanara koja se u utorak u Gradskoj upravi sastala sa gradskim sekretarom za saobraćaj, direktorom Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) i njihovim pomoćnicima.

“Gradski sekretar je rekao da će sutra (27. novembar) poslati neke njihove smernice i da mi eventualno vidimo kakav bi bio naš predlog, kao i da su spremni da siđu na Dorćol i da vide sa čime se mi suočavamo”, rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da će Dorćolci oformiti radnu grupu koja bi trebalo da artikuliše zahteve stanovnika tog naselja, a koji će kasnije biti poslati gradskom sekretarijatu za saobraćaj.

Stanovnici Dorćola, nezadovoljni planom Gradske uprave da izmesti trolejbuske linije u to beogradsko naselje, blokirali su u utorak oko 18 časova na kratko saobraćaj na raskrsnici Ulice Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca.

Oni su protestovali jer su prošle sedmice u njihovom kraju bez prethodne najave počeli radovi na postavljanju trolejbuske mreže.

“Ljudi su samo videli da se otvaraju rupe u asfaltu i ispostavilo se da se radi o izgradnji neke nove trolejbuske mreže”, kaže Nikolić i dodaje da stanari smatraju da za tako nešto nema uslova.

“Ako u ovoj ulici, Gundulićev venca, počnete da stavljate bandere koja treba da nose kontaktnu mrežu za trolejbuse, mi ćemo ostati bez drveća. Ulice su uske, one već propadaju od količine teretnog saobraćaja koji prolazi ovuda”, objašnjava Nikolić.

XS
SM
MD
LG