Dostupni linkovi

Potvrđeno za RSE: Nema povrijeđenih u Nevesinju nakon zemljotresa


Unutrašnjost zgrade u Mostaru nakon zemljotresa čiji je epicentar bio u blizini Nevesinja.
Unutrašnjost zgrade u Mostaru nakon zemljotresa čiji je epicentar bio u blizini Nevesinja.

Nema povrijeđenih u opštini Nevesinje nakon zemljotresa jačine 5,4 stepena po Rihteru koji se dogodio u 10 sati i 20 minuta i čiji je epicentar bio 11 kilometara od tog grada. Nastava u svim školama je prekinuta, a utvrđena je materijalna šteta u nekoliko objekata prije svega škola u samom središtu grada, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) načelnik Nevesinja Milenko Avdalović.

„Prema svim informacijama koje smo do sada dobili od Civilne zaštite i saradnika koji su na terenu, nema povrijeđenih, materijalne štete ima u samom gradu, sa sela još nemamo informacije. U samom gradu ima štete u zgradi Gimnazije, zgradi Muzičke škole i na ulazu u vrtić ima manje štete. U dogovoru sa direktorima škola nastava je prekinuta i ni druga smjena neće ići u školu. Sva djeca su bezbjedno otišla kući“, kaže Avdalović.

Avdalović kaže da još nisu ulazili u zgradu osnovne škole koja je višespratnica i koja se nalazi u centru grada. Djeca iz ove škole, prema njegovim riječima su izašla bez stvari, te na ulazak u tu zgradu čekaju nakon što se situacija stabilizuje, jer je nakon većeg opštinu potresao i manji zemljotres.

Šteta unutar zgrade u Nevesinju
Šteta unutar zgrade u Nevesinju

U opštini Nevesinje čekaju podatke o mogućoj šteti na selima, ali i u ostatku opštine.

„Mislim da imamo štete i na zgradi osnovne škole. U narednim satima imaćemo više podataka. Polako zovu ljudi sa terena ima štete na crijepovima, dimnjacima, popucali su zidovi. Mislim da će materijalna šteta biti velika“, kazao je Avdalović za RSE.

Najmanje trinaest osoba je poginulo a više od 600 je povrijeđeno usljed nekoliko zemljotresa koji su jutros pogodili Albaniju.

Kako je saopšteno iz Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), Albaniju je u poslednjih 11 sati pogodio 21 zemljotres.

XS
SM
MD
LG