Dostupni linkovi

Uber će uložiti žalbu na oduzimanje dozvole u Londonu


Uber
Uber

Američka kompanija Uber uložiće žalbu na odluku agencije Transport za London (TFL) da oduzme ovoj fimri dozvolu za rad u Londonu, prenosi Rojters.

Iz američke kopanije rečeno je da su preduzete mjere radi promjene modela poslovanja i postavljanja novog standarda kada se radi o bezbjednosti.

Šef kompanije Uber za sjevernu i istočnu Evropu Džejmi Hejvud izjavio je da su u posljednja dva mjeseca provjereni svi vozači u Londonu.

"Imamo jake sisteme i provjere kako bismo potvrdili identitet vozača i uskoro ćemo predstaviti novi proces podudaranja lica, za koji vjerujemo da je prvi u radu londonskih taksija i privatnog prevoza", rekao je Hejvud.

U saopštenju TFL-a navodi se da je promjena sistema Ubera omogućila vozačima bez dozvole da objave svoje fotografije na nalozima licenciranih vozača i tako povezu putnike, što se desilo najmanje 14.000 puta.

"Neprihvatljivo je da je Uber dozvolio da putnici uđu u taksi kojim upravlja vozač koji možda nema dozvolu i osiguranje", izjavila je direktorica TFL-a za izdavanje dozvola, regulisanje i naplatu, Helen Čapman.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG