Dostupni linkovi

Podgorica: Saslušan osumnjičeni za ubistvo ugostitelja


U Višem državnom tužilaštvu saslušan je Marijo Milošević (39), osumnjičen da je maja 2018. godine ubio podgoričkog ugostitelja Miodraga Kruščića. Milošević je je uhapšen 18. jula prošle godine na Kosovu po potjernici Interpola Podgorica a 5. novembraje izručen Crnoj Gori.

On je u zgradu tužilaštva sproveden uz jake mjere obezbjeđenja, pripadnika Interventne i Protivterorističke jedinice naoružanih dugim cijevima .

Kako je prilikom zahtjeva za izručenje saopšteno je iz Uprave policije, Crna Gora je “Miloševića potraživala radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih djela i krivičnog djela teško ubistvo.

Osim toga, on se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet mjeseci na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Podgorici zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Miloševića su crnogorske vlasti međunarodnom potjernicom potraživale zbog osnovane sumnje da ubistvo Kruščića počinio kao, navodničlan kriminalne organizacije koja je između ostalog odgovorna i za ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić, maja 2018.

XS
SM
MD
LG