Dostupni linkovi

Kosovo izručilo Maria Miloševića Crnoj Gori


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ministarstvo pravde Kosova saopštilo je da su kosovske vlasti izručile Crnoj Gori Maria Miloševića, koga su crnogorske vlasti tražile kao osumnjičenog za teško ubistvo i neovlašćeno posedovanje materijala.

Ministar pravde u ostavci Abeljard Tahiri saopštio je da je ekstradicija "jedne od najtraženijih osoba iz Crne Gore, osumnjičenog Maria Miloševića, državljanina Crne Gore, uspešno izvršena u utorak, 5. novembra".

Crna Gora, prema policijskom saopštenju, Miloševića potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih djela i krivičnog djela teško ubistvo.

Osim toga, on se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet mjeseci na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Podgorici zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ime Marija Miloševića se do sada vezivalo za jednu od organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori koja je odgovorna za više likvidacija.

Milošević je navodno bio i član kriminalne grupe koja je izvršila oružani napad na novinarku nezavisnog lista "Vijesti" Oliveru Lakić.

Ranije su na Kosovu uhapšene četiri osobe iz Crne Gore bliske Kavačkom kriminalnom klanu iz Crne Gore, čije izručenje je, zbog postupaka koji se protiv njih vode, zatražilo Ministarstvo pravde u Podgorici.

Među njima je upravo bio Podgoričanin Mario Milošević, koji je saslušavan zbog navodne veze sa ubistvom lidera Građanske inicijative iz Severne Mitrovice Olivera Ivanovića.

Od septembra 2017. pa do novembra ove godine, Kosovo je izručilo 165 osoba, dodaje se u saopštenju ministarstva.

XS
SM
MD
LG