Dostupni linkovi

Vučić: Ljudi koje traži Priština su studenti, a ne ubice


Fotografija koju je objavila Policija Kosova
Fotografija koju je objavila Policija Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su dva mladića, koje je Policija Kosova označila kao osumnjičene u slučaju ubistva jednog od lidera Srba na Kosovu Olivera Ivanovića, zapravo studenti u Severnoj Mitrovici i da nisu ubice.

“Reč je studentima, ni o kakvim ubicama, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću - jedan (Ivan) rođen u Prokuplju sa prebivalištem u Kuršumliji, koji je student u Kosovskoj Mitrovici, na master studijama. Miloš Radosavljević, iz Prokuplja, takođe s prebivalištem u Kuršumliji, student je Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a povremeno boravi u studentskom domu u tom gradu, naveo je Vučić u četvrtak uveče, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu.

Dodao je da su njih dvojicu saslušali srpski istražni organi i da su se javili sami.

“Doveli su ih otac i majka, bili su spremni na poligrafsku saradnju“, rekao je Vučić.

Policija Kosova objavila je fotografije na kojima su dvojica osumnjičenih za kojima traga u vezi slučaja ubistva srpskog političara sa Kosova, Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici u januaru 2018. godine.

U saopštenju policije se navodi da su njih dvojica uslikani u Severnoj Mitrovici na dan ubistva Ivanovića.

Policija Kosova je zatražila od građana Kosova da svako ko ima informacije o osumnjičenima sa fotografije, da obavesti Policiju putem poverljivog broja telefona 080019999, e-maila info@kosovopolice.com ili da se javi u policijsku stanicu.

Vučić kaže da to pokazuje o kako je neozbiljnim ljudima reč u Prištini. Kaže da je iz arhive Bezbednosno-informativne agencije izvučena ta fotografija.

On je dodao da Srbija na ozbiljan način pristupa ovom slučaju i da je rešavanje ubistva Ivanovića prioritet, iako nadležnim organima nije dozvoljen pristup.

Oliver Ivanović, predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP), ubijen je ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici 16. januara 2018.

Prema saopštenju odlazećeg kosovskog ministra pravde Abeljarda Tahirija iz avgusta ove godine, glavnoosumnjičen za ubistvo je Milan Radoičić, jedan od lidera Srpske liste, političke stranke koja je na prevremenim izborima ovog meseca ponovo osvojila najviše mesta namenjenih za srpsku manjinu u Skupštini Kosova.

Godina od smrti Olivera Ivanovića, ubice nepoznate
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:19 0:00

XS
SM
MD
LG