Dostupni linkovi

Policija objavila fotografije osoba za kojima traga u slučaju ubistva Ivanovića


Osumnjičeni u slučaju ubistva Olivera Ivanovića u ulici Lole Ribara u Severnoj Mitrovici
Osumnjičeni u slučaju ubistva Olivera Ivanovića u ulici Lole Ribara u Severnoj Mitrovici

Uz odobrenje Specijalnog tužilaštva Kosova, Policija Kosova objavila je fotografije na kojima su dvojica osumnjičenih za kojima traga u vezi slučaja ubistva srpskog političara sa Kosova, Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici u januaru 2018.

“Objavljivanje ovih fotografija ima za cilj identifikovanje građana koji nam mogu pomoći da identifikujemo ove osumnjičene”, stoji u saopštenju.

Policija Kosova traži od građana Kosova da svako ko ima informacije o osumnjičenima sa fotografije, da obavesti Policiju putem poverljivog broja telefona 080019999, e-maila info@kosovopolice.com ili da se javi u policijsku stanicu.

Slika iz policije
Slika iz policije

Dodaje se da Odeljenje za istragu teških zločina u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Republike Kosovo (SPRK) istražuje slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović, predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP), ubijen je ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici 16. januara 2018.

Prema saopštenju odlazećeg kosovskog ministra pravde Abeljarda Tahirija iz avgusta ove godine, glavnoosumnjičen za ubistvo je Milan Radoičić, jedan od lidera Srpske liste, političke stranke koja je na prevremenim izborima ovog meseca ponovo osvojila najviše mesta namenjenih za srpsku manjinu u Skupštini Kosova.

Njegov dosije o ubistvu Ivanovića, je kompletiran i prosleđen u cilju izdavanja međunarodne poternice, izjavio je tada Tahiri.

Milan Radoičić je van dometa kosovskih vlasti. Nalazi se u Srbiji, gde se kao jedan od lidera Srpske liste pojavljuje na visokim političekim satancima.

Godina od smrti Olivera Ivanovića, ubice nepoznate
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:19 0:00

XS
SM
MD
LG