Dostupni linkovi

Dodik: Usvojeni dokument ne prejudicira članstvo BiH u NATO 


Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da nikakav dokument koji prejudicira članstvo u NATO nije usvojen na današnjoj sednici Predsedništva BiH, već Program reformi BiH.

"Otvoreno se u tom dokumentu kaže da je taj dokument set reformi i da one ne prejudiciraju članstvo i za svaku vrstu kretanje prema članstvu u NATO potrebna je nova odluka Predsedništva BiH i Parlamentarne skupštine i da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti", rekao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju, prenosi agencija Beta.

Navodeći da razume "ove iz SDS-a i PDP-a" i da "vidi da su besni", on je rekao da bi trebalo da "prestanu da se ljute".

"Razumem i to zato što su oni dugo neopravdano sedeli na mestima u organima vlasti BiH i ovim se ruši privilegija i pokušaji da se uradi mnogo štošta što nije u skladu sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je posle današnje sednice Predsedništva BiH iz Sarajava otputovao za Beograd, gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsedništvo BiH je na vanrednoj sednici održanoj danas u Sarajevu donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsedavajućeg Saveta ministara BiH i donelo odluku da se u NATO sedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

XS
SM
MD
LG