Dostupni linkovi

Otac stradalog u eksploziji u vojnoj fabrici u Lučanima oslobođen tužbe za klevetu


Milovan Milivojević
Milovan Milivojević

Osnovnu sud u Ivanjici doneo je presudu kojom je Milovana Milivojevića, oca radnika fabrike "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima Milomira nastradalog u fabričkoj eksploziji pre dve godine, oslobodio optužbe za "uvredu časti" generalnog direktora te kompanije Radoša Milovanovića, prenosi Beta.

Milovanović je ranije tužio Milovana Milivojevića zbog izjava koje je dao medijima posle eksplozije u fabrici "Milan Blagojević - namenska" u kojoj su 14. juna 2017. stradali Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Oslobađajuća presuda doneta je u ponovljenom sudskom postupku, jer je prvostepenu presudu kojom je Milivojević bio osuđen po tužbi direktora fabrike u Lučanima, ukinuo drugostepeni sud i vratio Osnovnom sudu u Ivanjici na ponovno odlučivanje.

U ponovljenom postupku otac nastradalog radnika ponovio je na sudu da mu je generalni direktor vojne fabrike u Lučanima nudio stan, a njegovoj ćerki i supruzi zaposlenje, o čemu su pisali mediji.

Na pitanje advokata Vladimira Todorića kako je reagovao na ponudu direktora, Milivojević je odgovorio da je odbio. "U meni je tada sve puklo. Pa zar on misli da sam ja došao kod njega da prodam mrtvog sina", rekao je Milivojević.

Suđenje je održano u Osnovnom sudu u Ivanjici, uz prisustvo nekoliko desetina građana koji su došli da daju podršku porodici nastradalog radnika i koji su generalnog direktora kompanije "Milan Blagojević - Namenska" Radoša Milovanovića dočekali zvižducima i povicima "Ua".

Među njima su bili i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović, poslanik Dveri Dragan Vesović i aktivisti "Partije ujedinjenih fantoma".

U ivanjičkom Osnovnom sudu juče je održano i suđenje Mirjani Milivojević, sestri nastradalog radnka, koju je generalni direktor vojne fabrike u Lučanima tužio za "narušavanje ugleda" zbog izjava koje je davala medijima nakon eksplozije u tom preduzeću.

U petak je nastavljeno suđenje protiv direktora preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" i još dvojice rukovodilaca te fabrike - vodećeg inženjera u Pogonu za proizvodnju raketnih goriva Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, koji je bio odgovoran za bezbednost rada, a više nije zaposlen u lučanskoj fabrici.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo tužbu zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti zbog eksplozije baruta u fabrici, 14. juna 2017. u kojoj su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Nastavak suđenja direktoru i rukovodiocima fabrike zakazan je za 17. decembar u Osnovnom sudu u Ivanjici.

XS
SM
MD
LG