Dostupni linkovi

Obradović: Evroparlamentarci da se odvojeno sastanu sa predstavnicima vlasti i opozicije


Boško Obradović, 17. mart 2019.

Lider Dveri, jedne od partija unutar opozicionog bloka Savez za Srbiju (SzS), Boško Obradović izjavio je da su predstavnici ovog bloka još pre mesec dana od delegacije Evropskog parlamenta tražili promenu formata dijaloga vlasti i opozicije.

SzS ne učestvuje u dijalogu koji je uz posredovanje Evropskog parlamenta danas nastavljen u Beogradu.

U izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) Obradović navodi da su u SzS insistirali da taj format mora da se promeni tako što će evropski posrednici razgovarati u bilateralnom formatu sa predstavnicima opozicije. Potom, dodaje, i odvojeno sa predstavnicima vlasti, umesto da, kao do sada, svi zajedno prisustvuju razgovorima.

Obradović podvlači da je tom bloku neprihvatljiv dijalog u Skupštini Srbije u kojem je posrednik predsednica parlamenta Maja Gojković, čiju ostavku traže.

Inače, predstavnici SzS su već u kampanji bojkota redovnih parlamentarnih izbora koji će biti održani 2020. godine.

Oni su svoj stav izneli i na današnjem radnom doručku sa izaslanicima Evropskog parlamenta koji posreduju u međustranačkom dijalogu u Skupštini Srbije.

Kako je SzS izneo u današnjem u saopštenju, evropski parlamentarci su uvažili zahtev tog opozicionog bloka da se format dijaloga promeni i da će oni posredovati u dijalogu vlasti i opozicije.

XS
SM
MD
LG